In de regio's Utrecht, Flevoland en Salland wordt momenteel een proef gedraaid met 'Casemanagers Hersenletsel'. De eerste resultaten zijn zeer positief. Ook in Zeeland leeft al lang de wens om zo'n casemanager Hersenletsel te hebben.
Iemand die naast je gaat staan vanaf het moment dat je hersenletsel oploopt en een vraagbaak is in het hele proces naar herstel en weer je plek vinden in de samenleving. Hieronder de link naar het eerste magazine waarin naast ervaringsverhalen ook het casemanagement NAH wordt uitgelegd.
De NAH vereniging neemt deel aan het overleg van het Hersenletselnetwerk van Zeeuwse Zorgschakels.
Momenteel participeren we in een werkgroep "Nazorg". Onze wens is dat mensen die een vorm van NAH oploopt in Zeeland, goed opgevangen en doorverwezen worden naar de juiste zorg- en hulpverlening. Veel mensen gaan nu na behandeling in het ziekenhuis zonder enige vorm van nazorg naar huis. Opgelucht dat het mee lijkt te vallen. Toch blijken veel mensen moeite hebben om de draad weer op te pakken, terugkeer naar werk, de omgeving. Vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, prikkelgevoeligheid zijn veel voorkomende klachten. Herkent u zich en weet u niet waar u terecht kunt? Neem contact met ons op.
In Nederland loopt in 3 provincies (helaas niet in Zeeland) een pilot rondom inzet van een casemanager Hersenletsel. Zij geven een informatief tijdschrift uit. Behalve ervaringsverhalen en informatie staat er ook uitleg over hoe casemanagement hersenletsel ingevuld wordt. Het zou mooi zijn als deze pilot landelijk beschikbaar wordt gemaakt. De eerste reacties zijn buitengewoon positief.
Klik hier om dit tijdschrift door te bladeren.